OBIČNO FLOAT STAKLO

Float staklo predstavlja obično prozirno staklo, koje se svakodnevno koristi u najvećem broju slučajeva. Obično staklo je bezbojno i predstavlja osnovu za daljnju proizvodnju svih drugih stakala.

Ovo se staklo najčešće koristi u današnje doba u građevinarstvu i za dobivanje gotovo svih staklarskih proizvoda. Dostupan je u debljinama od 2, 3, 4, 5, 6, 8, 10, 12, 15, 19 te 25 mm.

Može biti bojano u masi ili na njega stavljen neki nanos te se iz njega izrađuju i ogledala.

MLIJEČNO STAKLO – SATINATO

Satinirano staklo je float staklo koje je hemijski obrađeno kako bi postiglo određeni nivo neprozirnosti.

Ponekad nazvano i mliječno staklo zbog svog bjelkastog, satenskog izgleda. Ovo staklo ima glatku površinu koja manje pokazuje otiske prstiju i prašinu. Koristi se u dekorativne svrhe, posebno u situacijama koje zahtijevaju privatnost poput pregradnih zidova ili vrata u poslovnim prostorima ili hotelima.

MRAZ STAKLO

Ornamentalna stakla često se koriste kao ukras u našim domovima i poslovnim prostorima. Ona propuštaju svjetlost, ali imaju nisku providnost, što ih čini idealnim za unutrašnja vrata ili pregrade između prostorija. Ova stakla mogu biti prozirna ili obojena, a posebno su prepoznatljiva po svojoj površinskoj teksturi poznatoj kao “ornament”. Njihove dekorativne šare ne samo da osiguravaju privatnost između prostorija, već i dodaju estetski dodir enterijeru.

ČINČILA STAKLO

Činčila staklo sastoji se od zakrivljenih tekstura koja reflektuje svjetlost sa suptilnom difuzijom.

Linije i tekstura stvaraju upečatljiv izgled valova, te nudi srednji stepen privatnosti prostorija u kojima je ovo staklo postavljeno.

SIGURNOSNO KALJENO STAKLO

Sigurnosno kaljeno staklo se dobije zagrijavanjem stakla sve do granice plastičnosti na približno 600˚C, posjeduje visoku mehaničku i termičku otpornost, kao i sigurnost od loma.

U slučaju loma, staklo se rasipa na sitne djeliće zaobljenih rubova, čime je mogućnost ozljede svedena na najniži stepen.

Kaljeno staklo se nakon termičke obrade ne može obrađivati; sve obrade rezanja, brušenja i bušenja trebaju se obaviti prije kaljenja.

PJESKARENO STAKLO

Pjeskareno staklo je staklo mliječno bijele boje koje nastaje nanošenjem kvarcnog pijeska pod pritiskom. Mogu se uraditi željene dekoracije i motivi po staklu, koji ostaju trajno zatvoreni u međuprostoru izolacionog stakla, što omogućava zadovoljavanje potreba i želja kupaca i najzahtjevnijih projekata.

COOL-LITE SKN

Ova vrsta stakla je reflektirajuća i koristi se za zaštitu od sunca, čime odbija čak i do 75% sunčevog zračenja (infracrveno), a da ne smanjuje bitno prolazak svjetlosti.

Stopsol staklo može biti upotrebljeno kao jednostruko ili izolaciono staklo sa nanosom sa vanjske ili unutrašnje strane stakla bez promjene na njegove osobine tokom godina.