Kada je najbolje vrijeme za zastakljivanje terase?

Nakon što ste odlučili da zastaklite terasu, važno je provesti malo istraživanja i konsulovati se sa stručnjacima kako biste odabrali pravi profil prozora i vrata, vrstu i debljinu stakla, te dodatke poput roletni ili komarnika koji najbolje odgovaraju vašem domu. Obratite nam se za savjet i ponudu, jer ćemo vam  rado pomoći. Sada je pravo vrijeme da pretvorite vašu odluku u stvarnost i uživate u novom izgledu vaše terase.

Zastakljivanje terase je investicija koja će vam se svakako isplatiti. Taj otvoreni prostor možete mnogo bolje da iskoristite tokom čitave godine ukoliko ga zastaklite, jer postaje još jedan dio enterijera vašeg doma. Preporučujemo da budete posebno pažljivi pri odabiru materijala zato što ne nude svi isti kvalitet izolacije.

Zastakljivanje terase PVC prozorima i vratima pomaže u poboljšanju toplotne izolacije vašeg doma. Dobra izolacija doprinosi manjoj potrošnji energije, što ujedno smanjuje emisiju CO2 u atmosferu. PVC je veoma izdržljiv materijal i otporan na uticaje životne sredine. Iz tog razloga garantuje dug životni vek PVC stolarije na vašoj terasi. Veoma je otporan materijal i pruža optimalnu zaštitu od požara ili drugih vrsta agresija, kao što su udarci ili ogrebotine.

Prednosti zastakljivanja terase, balkona ili trijema su brojne i raznolike.

  • Regulacija temperature: Zastakljena terasa deluje kao izolaciona barijera, posebno kada se koristi visokokvalitetni materijal poput PVC-a u kombinaciji s kvalitetnim staklom.

  • Izolacija od buke: Zastaklivanje terase visokokvalitetnim PVC profilom koji apsorbuje zvukove i korišćenjem stakla s niskim faktorom emisije (Low-E) poboljšava zvučnu izolaciju.

  • Višenamenski prostor: Terasu ili trem možete transformisati u dodatni prostor za boravak ili zasebnu sobu, a tokom ljeta možete ponovo uživati u otvorenom prostoru.

  • Povećana sigurnost: Zastakljena terasa smanjuje rizik od provala.

  • Ekološka održivost: Stara PVC stolarija može se potpuno reciklirati nakon dugog vijeka trajanja.

  • Energetska efikasnost: PVC prozori i vrata dugoročno vam donose uštedu energije, smanjujući račune za grijanje zimi i hlađenje ljeti.

  • Fleksibilna instalacija: Tehnologija ugradnje prozora i vrata omogućava brzu instalaciju čak i u hladnijim mjesecima, prilagođavajući se vašim potrebama.

  • Raznovrsni sistemi: Postoji više opcija za zastakljivanje terase, uključujući klizna vrata, harmonika vrata, klizne i fiksne prozore. Klizna vrata su posebno popularna zbog praktičnosti i modernog izgleda, omogućavajući maksimalno iskorišćenje prostora i savremen dizajn.

SAPLAST PVC sistemi za prozore i balkonska vrata

Podijeli članak

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Izdvojeni članci