Stabilni višekomorni sistemi sa izuzetnim izolacionim svojstvima.

PVC prozori i balkonska vrata

Osnovne prednosti PVC stolarije

PVC prozori i vrata pružaju izuzetnu izolaciju, štiteći vaš dom od ekstremnih vanjskih temperatura, što rezultira smanjenim troškovima grijanja i hlađenja. Nove PVC stolarije imaju tanje okvire i veće staklene površine, omogućavajući više prirodnog svjetla u domu. Također, staklo je opremljeno UV zaštitnim slojem kako bi zaštitilo namještaj i podove od oštećenja uzrokovanih UV zrakama.

PVC prozori pružaju izvrsnu zaštitu od vanjske buke, posebno korisnu za ljude koji žive uz prometne ceste ili u gradskim područjima. Zamjena postojeće stolarije s PVC prozorima rješava problem buke, pridonoseći miru u svim prostorijama tokom dana i noći.

Zahvaljujući čvrstom materijalu i višeslojnim staklenim pločama, PVC prozori i vrata pružaju dodatnu sigurnost. Teže ih je razvaliti ili napraviti otvor u slučaju loma stakla. Dodatno, PVC stolarija je ojačana čeličnim pojačanjima, što smanjuje rizik od provala i razbijanja vrata ili prozora, pridonoseći većoj sigurnosti vašeg doma.

Dizajn PVC stolarije osmišljen je kako bi zahtijevao minimalno održavanje, čuvajući istovremeno kvalitetu i izgled. Bez potrebe za lakiranjem ili bojanjem, samo uz pomoć obične krpice i vode, vaša PVC stolarija uvijek će izgledati besprijekorno.

Davno su prošla vremena kada su plastični prozori bili dostupni samo u standardnoj bijeloj boji. Danas imate širok spektar opcija boja i dekora. Čak možete postići izgled pravog drva, birajući drveni dekor poput mahagonija ili zlatnog hrasta. Ova opcija čini vaš prozor izdržljivim u različitim vremenskim uvjetima, otpornim na UV zračenje i jednostavnim za održavanje.

Povećana energetska učinkovitost PVC stolarije smanjuje potrošnju prirodnih resursa namijenjenih grijanju/hlađenju doma. Ovo smanjenje utječe na proces prerade tih resursa, što rezultira manjim negativnim utjecajem na prirodu i okoliš. Istovremeno, ostvarujete uštedu na energiji, što je pozitivno kako za vaš novčanik, tako i za okoliš.

Ovdje ćete pronaći odgovore na najčešće postavljena pitanja o prednostima PVC stolarije.

Ukoliko na vaše pitanje nije odgovoreno ovdje kontaktirajte nas i naši stručnjaci će rado odgovoriti na vaša pitanja.

Bilo da se radi o novogradnji ili renoviranju, od nas ćete dobiti individualne stručne savjete kako biste željeni proizvod mogli konfigurirati točno prema vašim idejama.

Osnovne karakteristike naših PVC sistema

Energetska efikasnost

Stabilni sistemi s više komora pružaju izvanredne izolacione karakteristike.

Zvučna izolacija

Visok nivo zvučne izolacije osigurava mir i tišinu u Vašem domu.

Dizajn i trajnost

Kvalitetan PVC otporan na vanjske utjecaje, s glatkim površinama u željenoj boji i dizajnu.

Čvrstoća i pouzdanost

Primjena posebnih čeličnih ojačanja pruža visoku strukturalnu stabilnost.