PVC prozori i balkonska vrata

sa ALU oblogama

Osnovne prednosti PVC - ALU stolarije

Plastika i aluminij su visokokvalitetni materijali koji donose koristi kada se kombiniraju. Zahvaljujući svojoj višekomornoj konstrukciji, plastični profili pružaju izvrsne vrijednosti toplinske izolacije, čime nadoknađuju nedostatke čistih aluminijumskih profila. Aluminijska vanjska obloga čini okvir prozora otpornim na vremenske uvjete i pruža mu stabilnost. Održavanje oba materijala je vrlo jednostavno.

Osim funkcionalnosti, dizajn nedvojbeno ima ključnu ulogu prilikom odabira prozora. Naš konfigurator vam omogućuje da individualno birate oblik prozora, ali i određujete boje. Kombiniranjem dva materijala, boje za vanjsku i unutarnju stranu mogu se odabrati neovisno. Primjerice, možete izabrati elegantan izgled drva za unutarnji dio, dok je vanjski dio u antracit sivoj boji.

PVC prozori i vrata pružaju izuzetnu izolaciju, štiteći vaš dom od ekstremnih vanjskih temperatura, što rezultira smanjenim troškovima grijanja i hlađenja. Nove PVC stolarije imaju tanje okvire i veće staklene površine, omogućavajući više prirodnog svjetla u domu. Također, staklo je opremljeno UV zaštitnim slojem kako bi zaštitilo namještaj i podove od oštećenja uzrokovanih UV zrakama.

PVC prozori pružaju izvrsnu zaštitu od vanjske buke, posebno korisnu za ljude koji žive uz prometne ceste ili u gradskim područjima. Zamjena postojeće stolarije s PVC prozorima rješava problem buke, pridonoseći miru u svim prostorijama tokom dana i noći.

Zahvaljujući čvrstom materijalu i višeslojnim staklenim pločama, PVC prozori i vrata pružaju dodatnu sigurnost. Teže ih je razvaliti ili napraviti otvor u slučaju loma stakla. Dodatno, PVC stolarija je ojačana čeličnim pojačanjima, što smanjuje rizik od provala i razbijanja vrata ili prozora, pridonoseći većoj sigurnosti vašeg doma.

Plastično-aluminijumski prozori su izuzetno laki za održavanje, i moderni PVC i aluminijum su izuzetno otporni na loše vremenske uslove i manje su podložni oštećenjima. Osim toga, boja osigurava dodatnu zaštitu materijala na njegovoj površini.  Uz samo uz pomoć krpe i vode, vaša PVC stolarija uvijek će izgledati besprijekorno.

Davno su prošla vremena kada su plastični prozori bili dostupni samo u standardnoj bijeloj boji. Danas imate širok spektar opcija boja i dekora. Čak možete postići izgled pravog drva, birajući drveni dekor poput mahagonija ili zlatnog hrasta. Ova opcija čini vaš prozor izdržljivim u različitim vremenskim uvjetima, otpornim na UV zračenje i jednostavnim za održavanje.

Povećana energetska učinkovitost PVC stolarije smanjuje potrošnju prirodnih resursa namijenjenih grijanju/hlađenju doma. Ovo smanjenje utječe na proces prerade tih resursa, što rezultira manjim negativnim utjecajem na prirodu i okoliš. Istovremeno, ostvarujete uštedu na energiji, što je pozitivno kako za vaš novčanik, tako i za okoliš.

Ovdje ćete pronaći odgovore na najčešće postavljena pitanja o prednostima PVC stolarije.

Ukoliko na vaše pitanje nije odgovoreno ovdje kontaktirajte nas i naši stručnjaci će rado odgovoriti na vaša pitanja.

Bilo da se radi o novogradnji ili renoviranju, od nas ćete dobiti individualne stručne savjete kako biste željeni proizvod mogli konfigurirati točno prema vašim idejama.

Osnovne karakteristike naših PVC sistema

Energetska efikasnost

Stabilni sistemi s više komora pružaju izvanredne izolacione karakteristike.

Zvučna izolacija

Visok nivo zvučne izolacije osigurava mir i tišinu u Vašem domu.

Dizajn i trajnost

Kvalitetan PVC otporan na vanjske utjecaje, s glatkim površinama u željenoj boji i dizajnu.

Čvrstoća i pouzdanost

Primjena posebnih čeličnih ojačanja pruža visoku strukturalnu stabilnost.